sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Zumba instructor convention 2010, Orlando


Mieletön zumba-matka Orlandoon on takana, mutta fiilis ja inspiraatio kulkee aina mukana.

Aika moni piti mua hulluna kun ekan kerran sanoin lähteväni Orlandoon, Floridaan Zumba conventioon.  Pidin ehkä vähän hulluna itse itseänikin, lähteä nyt yksin maailmalle ja pistää hirmuisesti rahaa koulutusmatkaa verten. Nyt kun kaikki on ohi niin voin todella sanoa... IT WAS WORTH IT! Ei pelkästään ne koulutukset, mutta kaikki se fiilis, intohimo, innostus ja ihanat ihmiset inspiroi valtavasti ja toivon, että voin kehittyä paremmaksi ohjaajaksi niiden vuoksi.

Torstai 26.8.2010
Zumba Convention 2010 alkoi pitkillä jonolla rekisteröitymiseen ja tietenkin zumba wear shoppiin (jossa tulikin shoppailtua ihan kiitettävästi). Joka paikkaan oli itseasiassa melkoinen jono, arvatenkin kun paikalla parveili yli 3000 innokasta zumba ohjaajaa ympäri maailmaa. Vaikka tulin paikalle yksin, ei siellä tuntenut oloaan yksinäiseksi, koska kaikki on yhtä suurta perhettä ja ventovieraiden kanssa oli enemmän kuin suotavaa aloittaa jutustelu.
Ensimmäinen päivä meni iltamyöhään saakka Zumbatomic-ohjaajakoulutuksessa. Zumbatomic on lapsille ja nuorille tarkoitettu ohjelma ja koulutus oli loistava vaikka koulutuksissa olikin aina n. 500 ihmistä. Erityisen loistavan koulutuksesta teki se, että Gina Grant, joka on yksi tunnetuimpia kouluttajia, piti koulutuksen yhdessä muiden kouluttajien (ZES) kanssa. Zumbatomic oli superhauska, en malta odottaa omien tuntien alkua.


Perjantai 27.8.2010
Aamu alkoi odotetulla Zumbathon fitness konsertilla. Se on kuin rock-konsertti, mutta pääosassa on Beto & co ja kaikki tanssii koko ajan. "It is not a question of whether we can party like rock stars, but rather if rock stars can party like us!"Parastaan piti pistää myös siksi, että kyseinen konsertti kuvattiin seuraavalle Zumba DVD:lle, käsittääkseni tälle jota kaupataan mm. ostos-tv:ssä. Konsertti oli hieno ja Beton lisäksi lavalla nähtiin myös muita taitureita, kuten 8-vuotias kiinalaistyttö, joka on niiiiin taitava! Konsertissa tapasin myös paikalla olevat muut suomalaiset. Kaiken kaikkiaan meitä taisi olla 7 suomalaista, mikä on jo hyvä lisäys viime vuoden yhteen. Hyvä TEAM SUOMI!


Perjantai päivä ei suinkaan ollut ihan helppo vaikka mieletön kokemus olikin. Päivä jatkui konsertin jälkeen koko päivän koulutuksella, basic 2 with Tanya Beardsley. Tanya on minun ja monen monen muunkin suuri idoli ja esikuva ja oli uskomattoman hienoa päästä hänen oppiin. Basic 2 -kurssin uudet rytmit (samba, belly, tango ja flamenco) oli tietenkin kiva juttu, mutta tärkeintä oli kaikki mitä Tanya sanoi ja toki on todella inspiroivaa olla Tanyan vetämällä tunnilla, koska se nainen osaa tanssia!


Perjantai klo 20, päivä ei ollut vieläkään pulkassa, ehei! Nimittäin seuraavaksi kuvattiin Beton kanssa live class seuraavaa ohjaaja dvd:tä varten. Kaikki oli ihan väsyneitä, myös Beto oli ihan väsynyt ja teknisien ongelmien vuoksi jouduimme ottamaan useita ottoja. Loppujen lopuksi osa biiseistä oli kuvattu sunnuntaina uusiksi niiden kuvausongelmien vuoksi. Oli kuitenkin hienoa olla mukana näkemässä miten ne dvd:t, joita tipahtaa postiluukusta joka toinen kuukausi, oikein tehdään. Loistavaa oli tietenkin myös olla Beton tunnilla, koska muuten Beto ei ollut kouluttamassa missään workshopeissa.

Perjantai-illalla olisi ollut vielä jotkin bileet, mutta 13 tunnin tanssimisen jälkeen heikolla ravitsemuksella hyvä kun pääsin edes enää hotellille. Onnistuin kerjäämään itselleni jotakin ruokaa jo kiinni menevästä ravintolasta ja olin niin onnellinen kun viimein sain pään tyynyyn.

Lauantai 28.8.2010
Aamulla olo oli kuin pahimmassa krapulassa, koska edellinen päivä oli ollut fyysisesti niin rankka. Tiedossa oli kuitenkin onneksi vähän kevyempi päivä ja lyhyempiä sessioita. Aamu alkoi african jungle -sessiolla. Afro herätteli kroppaa mukavasti liikkeelle, mutta tyydyin ottamaan aika rauhallisesti takarivissä. Yllätykseksi tiedossa oli jälleen yksi videokuvaus. Kuvasimme jälleen ohjaaja dvd:lle yhden kappaleen yhdessä live-laulajien (123 Marseille) kanssa. Biisi oli tosi kiva ja menevä, en malta odottaa, että se tulee joulukuussa ja saan sen omille tunneille mukaan.


Lounaan jälkeen minulla oli tiedossa Masala Bhangara workout eli melkoinen tehopaketti intialaista. Kouluttaja oli loistava ja treeni paljon rankempi kuin osasin odottaa. Tykkään bhangarasta muutenkin, joten oli mukava oppia oikeasti niitä liikkeitä.

Lauantai-illan theme partyt: All over the world!
Teeman mukaisesti piti pukeutua omaa asuinpaikkaa kuvaavaan asuun. Mistä Suomi tunnetaan... talvesta... joulupukista!


No jaa, jenkeillä tuli tontuista mieleen lähinnä pohjoisnapa(?)! Piti vähän selventää tätä joulupukin syntysijaa ja samalla pistää Suomea kartalle. Tonttupuvut oli kuitenkin suuri menestys ja meillä oli valtavan hauskaa. Posket kipeänä hymyiltiin ja poseerattiin kaikille halukkaille ja niitä ei ollut ihan vähän. Livebändi yhdessä Beton kanssa piti loisto meininkiä yllä.


Sunnuntai 29.8.2010
Viimeinen päivä, huippu lopetus. Aamu alkoi jälleen Tanya B:n kanssa warm-ups and cool-downs sessiolla. Tanya oli jälleen kerran huikeaa katseltavaa ja fiilis oli mahtava. Iltapäivällä menin Caribbean Heats sessioon. Olin odottanut kevyttä calypsoa ja leppoisaa Karibialais tunnelmaa... joopa joo, tajutonta menoa reggeen, raggan, dance hallin, socan jne. tahdissa. Zumba 305 crew oli mieletön ja vaikka kroppa oli jo ihan sippi niin oli pakko antaa kaikkensa ja bailata täysillä loppuun saakka. Ehkä paras tunti ever!



Sunnuntai-iltana pääsin ekaa kertaa koko matkan aikana uimaan ja oikeaan ravintolaan syömään. Kuuman kostea ilta ja karibialainen ruoka oli loistava lopetus mahtavalle matkalle. Iloa ja intoa puhkuen oli hyvä palata takaisin Suomeen omien tuntien pariin, let's zumba!

1 kommentti: