maanantai 30. toukokuuta 2011

Salilla masun kanssa


Vuoden alussa otin tavoitteeksi käydä viikottain salilla. Raskauden vuoksi päätiin kuitenkin vähän höllätä liikkumista, koska jumppien ohjauksessa tuli jo liikuntaa muutenkin niin paljon. Niinpä säännöllinen harjoittelu jäi. Nyt kun olen jäänyt pois töistä niin kuntosaliharjoittelu on saanut aivan uutta puhtia. Nyt kun saa liikkua vapaasti omien tuntemusten mukaan niin olenkin pyrkinyt käymään 2-3 kertaa viikossa salilla ja pari kertaa viikossa jumpalla. Lisäksi koirien kanssa tulee ulkoiltua ja pyöräilykin maistuu taas kevään tullen.

Loppuraskauden vuoksi kuntosalitreeni on puhtaasti kestovoiman harjoittelua kohtuullisilla painoilla. Laitteet ja liikkeet on valittu raskautta ja omia rajoitteita ajatellen. Vatsalihasliikkeet olen jättänyt tässä vaiheessa kokonaan pois. Tässä uusi kaksijakoinen ohjelmani:

1. päivä
Rintatyöntö laitteessa (chest press) 3x15
Vauhditon askelkyykky Smithissä 3x15/puoli
Rintasoutu taljassa 3x15
Rinta ristikkäistaljassa 3x15
Ojentajapunnerrus taljassa yhdellä kädellä 3x15
Vipunosto painoilla 3x15
Voimahiihtopotku käsipainolla 3x12

2. päivä
Ylätaljaveto laitteessa 3x15
Kyykky smithissä/yhden jalan jalkaprässi 3x15
Alataljasoutu 3x15
Pystypunnerrus tangolla 3x15
Etureisipenkki 3x15
Takareisipenkki 3x15
Hauiskääntö käsipainoilla 3x15

(3. päivä)
Tärkeimmät perusliikkeet molemmista ohjelmista

2 kommenttia:

  1. Itse teen vatsalihaksia, mutta suureksi osaksi syvillä vatsalihaksilla jumppapallon päällä "pidättämällä puhaltaen ulos" ennen nostoa. Tosin nyt on vasta viikko 18 päällä, joten onnistuu hyvin.

    VastaaPoista
  2. TinTin: Mulla tuota vatsalihastreeniä on tullut tehtyä niin paljon aiemmin jumpanohjausten vuoksi niin mielelläni jätin ne kokonaan pois, koska liian "tiukkakaan" ei ole hyvä olla synnytystä ajatellen. ;)

    VastaaPoista