maanantai 26. huhtikuuta 2010

Zumba - Join the party!


Jihaa, mahtis viikonloppu takana! Nimittäin nyt on zumba ohjaajakoulutus suoritettuna. Mielettömän upea, hauska ja raskas kurssi takana. Kaksipäiväinen kurssi sisälsi zumbaa, zumbaa, zumbaa, zumbaa... monia monia tunteja. Ohjaajamme Donna Giffen oli todella inspiroiva ja energinen pakkaus. Ja vaikka liikuimme monta tuntia päivittäin niin ei se tuntunut rankalta. Todellakin voi sanoa, että "ditch the workout, join the party!" 

Nyt odottaa omat tunnit koreografiointia. Suorastaan en malta, että pääsen pian pitämään omia tunteja. Toivottavasti pystyisin olemaan edes pienen murto-osan siitä mitä Donna oli. Myös oma ohjaustyyli joutuu koetukselle. Olen tottunut ohjaamaan tunteja verbaalisesti (kuten aina jumpilla), mutta koulutuksessa painotettiin nimenomaan sanatonta ohjaamista. On vaikea sekä itselle että varmasti asiakkaillekkin jos yhtäkkiä lakkaan ohjaamasta suullisesti kaikkea. Mutta tämä kiinnostaisi minua ja vaikka tiedän useita zumba-ohjaajia, jotka ohjaavat myös zumbaa sanallisesti niin haluan ainakin kokeilla, että miten tämä tekniikka toimii. Itse en ainakaan kokenut lainkaan hankalaksi sitä, että ohjaaja ei kertonut mitään mitä seuraavaksi tulee. Mutta pitää katsoa mikä tyyli parhaiten sopii itselle loppupeleissä.

Ja nyt vain kaikki zumbaamaan, LET'S ZUMBA!

3 kommenttia:

  1. Onnea ohjaajalle :). Zumba on kyllä mielettömän hauskaa. Sen suosio on vaan ylittänyt tarjonnan, ja tunneille on ainakin täällä pääkaupungissa välillä vaikea mahtua. Joten varmasti sullekin riittää tanssitettavia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Elma! Eka mietin, että kuka Elma, mutta sitten kuva alkoi näyttää etäisesti tutulta. ;) Se on totta, että tunnit on meilläkin ollut joka paikassa täynnä, mutta nyt myös ohjaajia koulutetaan koko ajan hirvittävät määrät, joten eiköhän se kysyntä ja tarjonta pian jo kohtaa.

    VastaaPoista
  3. Hih, mun nimi on tosiaan kokenut muodonmuutoksen. Toisaalla tutuksi tullut nimimerkki on nimittäin saanut vähän toisen merkityksen kiitos suositun mikroblogiyhteisön ;).

    VastaaPoista